Taste and odour in source and drinking water : causes, controls, and consequences
Cover -- Copyright -- Contents -- Editors -- Author List -- Chapter 1: Introduction -- 1.1 T& -- O in Drinking Water: History and Research -- 1.2 Introduction of Book Chapters -- References -- Chapter 2: The drinking water taste-and-odour wheel after 30 years -- 2.1 Introduction -- 2.2 Backgr...
Ausführliche Beschreibung
Autor*in: |
Lin, Tsair-Fuh [herausgeberIn] |
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Format: |
E-Book |
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Sprache: |
Englisch |
Erschienen: |
London, England: IWA Publishing ; 2019 ©2019 |
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Schlagwörter: |
Water-Purification-Taste and odor control |
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Anmerkung: |
Description based on print version record |
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Umfang: |
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Links: | |
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ISBN: |
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Katalog-ID: |
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Water-Purification-Taste and odor control Water ; Purification ; Taste and odor control Electronic books Lin, Tsair-Fuh herausgeberin edt 9781780406657 Erscheint auch als Druck-Ausgabe 9781780406657 https://ebookcentral.proquest.com/lib/kxp/detail.action?docID=5888218 X:EBC Aggregator lizenzpflichtig http://www.gbv.de/dms/bowker/toc/9781780406657.pdf 2022-12-29 Aggregator Inhaltsverzeichnis ZDB-30-PAD ZDB-30-PQE GBV_ILN_24 ISIL_DE-8 SYSFLAG_1 GBV_KXP GBV_ILN_39 ISIL_DE-547 GBV_ILN_60 ISIL_DE-705 GBV_ILN_65 ISIL_DE-3 GBV_ILN_370 ISIL_DE-1373 GBV_ILN_2021 ISIL_DE-289 GBV_ILN_2026 ISIL_DE-100 GBV_ILN_2522 ISIL_DE-Kn182 BO 045F 628.162 24 01 0008 3781621499 00 --%%-- --%%-- s --%%-- olr-mieteebc Vervielfältigungen (z.B. Kopien, Downloads) sind nur von einzelnen Kapiteln oder Seiten und nur zum eigenen wissenschaftlichen Gebrauch erlaubt. Die Weitergabe an Dritte sowie systematisches Downloaden sind untersagt. 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Water-Purification-Taste and odor control Water ; Purification ; Taste and odor control Electronic books Lin, Tsair-Fuh herausgeberin edt 9781780406657 Erscheint auch als Druck-Ausgabe 9781780406657 https://ebookcentral.proquest.com/lib/kxp/detail.action?docID=5888218 X:EBC Aggregator lizenzpflichtig http://www.gbv.de/dms/bowker/toc/9781780406657.pdf 2022-12-29 Aggregator Inhaltsverzeichnis ZDB-30-PAD ZDB-30-PQE GBV_ILN_24 ISIL_DE-8 SYSFLAG_1 GBV_KXP GBV_ILN_39 ISIL_DE-547 GBV_ILN_60 ISIL_DE-705 GBV_ILN_65 ISIL_DE-3 GBV_ILN_370 ISIL_DE-1373 GBV_ILN_2021 ISIL_DE-289 GBV_ILN_2026 ISIL_DE-100 GBV_ILN_2522 ISIL_DE-Kn182 BO 045F 628.162 24 01 0008 3781621499 00 --%%-- --%%-- s --%%-- olr-mieteebc Vervielfältigungen (z.B. Kopien, Downloads) sind nur von einzelnen Kapiteln oder Seiten und nur zum eigenen wissenschaftlichen Gebrauch erlaubt. Die Weitergabe an Dritte sowie systematisches Downloaden sind untersagt. 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Cover -- Copyright -- Contents -- Editors -- Author List -- Chapter 1: Introduction -- 1.1 T& -- O in Drinking Water: History and Research -- 1.2 Introduction of Book Chapters -- References -- Chapter 2: The drinking water taste-and-odour wheel after 30 years -- 2.1 Introduction -- 2.2 Background -- 2.3 Cause-and-Effect Relationships in Drinking Water Taste-and-Odour Problems -- 2.4 FPA Evaluation -- 2.5 Specific Taste-and-Odour Causing Compounds -- 2.5.1 Earthy/musty/mouldy -- 2.5.2 Chlorinous/ozonous -- 2.5.3 Fragrant/vegetable/fruity/flowery -- 2.5.4 Medicinal/phenolic -- 2.5.5 Grassy/hay/straw/woody -- 2.5.6 Fishy/rancid -- 2.5.7 Marshy/swampy/septic/sulfurous -- 2.5.8 Chemical/hydrocarbon/miscellaneous -- 2.6 Taste and Mouth Feel/Nose Feel -- 2.6.1 Sour/acidic -- 2.6.2 Sweet -- 2.6.3 Bitter -- 2.6.4 Salty -- 2.6.5 Mouth feel/nose feel -- 2.6.6 Flavour-by-mouth -- 2.7 Recent Case Studies of Odour Incidences -- References -- Chapter 3: Biological production of taste and odour compounds -- 3.1 Introduction -- 3.2 VOCs Produced as Secondary Metabolites During Growth (Terpenoids, Thiols, Esters, Short Chain Hydrocarbons) -- 3.2.1 Terpenoids -- 3.2.2 Biogenic sulfides -- 3.2.3 Amines and other nitrogenous VOCs -- 3.3 VOC Induced by Loss of Cell Integrity and/or Death and the Activation of Catabolic Enzymes -- 3.3.1 Oxylipins and polyunsaturated fatty acid (PUFA) derivatives -- 3.3.2 Carotenoid derivatives -- 3.4 Non-Specific VOC Release from (All) Decaying Biomass, Heterotrophic Bacteria, Fungi and Other Microorganisms -- 3.4.1 Biogenic sulfides-II -- 3.4.2 Microbial fermentation products -- 3.5 Taste and Odour: Relationship with Cyanobacterial Toxins -- 3.6 Changing Face of Biological Odour Production: Looking Forward -- References -- Chapter 4: Chemical analytical techniques for taste and odour compounds -- 4.1 Introduction. Description based on print version record |
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Editors p. xi Author List p. xv Introduction … T&O in Drinking Water: History and Research … Introduction of Book Chapters … References … The drinking water taste-and-odour wheel after … years … Introduction … Background … Cause-and-Effect Relationships in Drinking Water Taste-and-Odour Problems … FPA Evaluation … Specific Taste-and-Odour Causing Compounds … Earthy/musty/mouldy … Chlorinous/ozonous … Fragrant/vegetable/fruity/flowery … Medicinal/phenolic … Grassy/hay/straw/woody … Fishy/rancid … Marshy/swampy/septic/sulfurous … Chemical/hydrocarbon/miscellaneous … Taste and Mouth Feel/Nose Feel … Sour/acidic … Sweet … Bitter … Salty … Mouth feel/nose feel … Flavour-by-mouth … Recent Case Studies of Odour Incidences … References … Biological production of taste and odour compounds … Introduction … VOCs Produced as Secondary Metabolites During Growth (Terpenoids, Thiols, Esters, Short Chain Hydrocarbons) … Terpenoids … Biogenic sulfides … Amines and other nitrogenous VOCs … VOC Induced by Loss of Cell Integrity and/or Death and the Activation of Catabolic Enzymes … Oxylipins and polyunsaturated fatty acid (PUFA) derivatives … Carotenoid derivatives … Non-Specific VOC Release from (All) Decaying Biomass, Heterotrophic Bacteria, Fungi and Other Microorganisms … Biogenic sulfides-II … Microbial fermentation products … Taste and Odour: Relationship with Cyanobacteriai Toxins … Changing Face of Biological Odour Production: Looking Forward … References … Chemical analytical techniques for taste and odour compounds … Introduction … Target Chemicals and Detection Limits … Closed-Loop-Stripping Analysis … Static Head-Space Extraction … Solid-Phase Micro-Extraction … Dynamic Head Space Extraction … Stir-Bar Sorptive Extraction … Other Extraction Techniques … Enhancing Sensitivity With Large Volume Injection … Olfactory-GC/MS … Conclusion … References … Advances in sensory measurement determinations … Introduction … Types of sensory tests … Affective tests … Descriptive test … Discrimination tests … Threshold tests … Established Methods to Assess Drinking Water Tastes and Odours … Flavour profile analysis … Threshold odour number … Flavour rating analysis … Determining thresholds … Recent and Evolving Methods for Sensory Analysis of Drinking Water … Attribute rating test … Total intensity of odour … -of- … test … Ranking tests … Consumer Feedback … Consumer complaint surveillance … Setting guidance levels for individual odourants … Summary … References … Removal of odourants from drinking water … Introduction … Overview of treatment of odourants … Treatment of Geosmin and … -MIB … Activated Carbon Adsorption … General knowledge about activated carbon adsorption … Kinetics of adsorption by activated carbon … Adsorption isotherm of activated carbon … Activated carbon application in WTPs … Oxidation … Microbial metabolite-related odorous chemicals … Volatile sulfur chemicals … Case Studies for Routine Odour Removal … Case study I: MIB removal by activated carbon adsorption in Beijing, China … Case study II for routine odour removal … Case Studies for Emergency Response … Case study III: VSC removal by KMnO4 in odorous water problem in Wuxi, China … Case Study IV: VSC removal by ozone … Case Study V: Crude … -methylcyclohexyl)methanol (MCHM) spill into the Elk River in West Virginia … References … Management of T&O in source water … Introduction … The Fate of T&O Compounds in Lakes and Reservoirs … T&O compounds in the influent and effluent … Production of T&O compounds in source water … Elimination of T&O compounds in source water … Control of Odourant Producers … Management of nutrients … Control of planktonic cyanobacteria … Control of benthic cyanobacteria … Conclusions … References … Characterization and removal of minerals that cause taste … Overview … Tasting Drinking Water … The sense of taste … Role of temperature in taste … Effect of water quality on taste thresholds … International Aesthetic Guidelines … Tastant Characteristics: Aggregate Measures of Water Quality … Measuring and characterizing TDS … Consumer preferences for TDS in drinking water … Ability to discriminate between TDS concentrations in drinking water … Taste characteristics of pH … Taste Characteristics of Individual Minerals … Qualitative and quantitative analysis of minerals … Treatment Strategies that Alter Taste … Removing tastants by traditional treatment techniques … Thermal and membrane desalination processes … Relevance of desalination for global treatment of water … Rationalization for adding minerals to de-salted water … Summary … References … Risk management of public perception … The Value of Communicating with the Public … Risk Perceptions and Drinking Water Aesthetics … Strategic Communication: Proactive and Reactive … Risk Communication Planning … Utilities Must Become the Trusted Source for Information … Internal Communication Tools … External Risk Communication Tools … Trends in communication … References … Index … |
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Kopien, Downloads) sind nur von einzelnen Kapiteln oder Seiten und nur zum eigenen wissenschaftlichen Gebrauch erlaubt. Die Weitergabe an Dritte sowie systematisches Downloaden sind untersagt.</subfield><subfield code="k">Zugriff auf den Volltext nur für Universitätsangehörige innerhalb des Netzes der Universität Kiel (Campuslizenz).</subfield><subfield code="y">z</subfield><subfield code="z">18-10-20</subfield></datafield><datafield tag="980" ind1=" " ind2=" "><subfield code="2">39</subfield><subfield code="1">01</subfield><subfield code="x">0547</subfield><subfield code="b">4458701819</subfield><subfield code="c">00</subfield><subfield code="f">--%%--</subfield><subfield code="d">--%%--</subfield><subfield code="e">s</subfield><subfield code="j">--%%--</subfield><subfield code="h">Proquest_AC</subfield><subfield code="u">pq</subfield><subfield code="y">ke</subfield><subfield code="z">14-01-24</subfield></datafield><datafield tag="980" ind1=" " ind2=" "><subfield code="2">60</subfield><subfield code="1">01</subfield><subfield code="x">0705</subfield><subfield code="b">4458227629</subfield><subfield code="c">00</subfield><subfield code="f">--%%--</subfield><subfield code="d">--%%--</subfield><subfield code="e">s</subfield><subfield code="j">--%%--</subfield><subfield code="k">Vervielfältigungen (z.B. 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