Fibre Intake in Chronic Kidney Disease: What Fibre Should We Recommend?

Chronic kidney disease (CKD) is a major global health problem that challenges all patients’ healthcare needs. Fibre consumption benefits kidney patients by acting preventively on associated risk factors, improving intestinal microbiota composition or reducing metabolic acidosis and inflammation. In...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Secundino Cigarrán Guldris [verfasserIn]

Juan Antonio Latorre Catalá [verfasserIn]

Ana Sanjurjo Amado [verfasserIn]

Nicolás Menéndez Granados [verfasserIn]

Eva Piñeiro Varela [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

chronic kidney disease

nutrition

fibre consumption

vegetables

cardiovascular risk

microbiota

Übergeordnetes Werk:

In: Nutrients - MDPI AG, 2009, 14(2022), 20, p 4419

Übergeordnetes Werk:

volume:14 ; year:2022 ; number:20, p 4419

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.3390/nu14204419

Katalog-ID:

DOAJ003263665

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!