The positive climate impact of the Mediterranean diet and current divergence of Mediterranean countries towards less climate sustainable food consumption patterns

Abstract The Mediterranean diet (MD) is a world-renowned healthy dietary pattern. In the present study we analyse the climate sustainability of the MD and the greenhouse gas emissions (EGHG) associated with current dietary patterns in Mediterranean and non-Mediterranean EU countries, focusing on the...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Simona Castaldi [verfasserIn]

Katarzyna Dembska [verfasserIn]

Marta Antonelli [verfasserIn]

Tashina Petersson [verfasserIn]

Maria Grazia Piccolo [verfasserIn]

Riccardo Valentini [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Übergeordnetes Werk:

In: Scientific Reports - Nature Portfolio, 2011, 12(2022), 1, Seite 9

Übergeordnetes Werk:

volume:12 ; year:2022 ; number:1 ; pages:9

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.1038/s41598-022-12916-9

Katalog-ID:

DOAJ022528482

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!