Quality of dietary fat and risk of Alzheimer’s disease and dementia in adults aged ≥50 years: a systematic review

Objective: To identify, critically appraise, and synthesize evidence on the effect of quality of dietary fat intake and different classes of fatty acids on the risk of Alzheimer’s disease (AD) and dementia in adults aged ≥50 years. Methods: We searched MEDLINE, EMBASE, Cochrane Central of Controlled...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Bright I. Nwaru [verfasserIn]

Jutta Dierkes2, [verfasserIn]

Alfons Ramel [verfasserIn]

Erik Kristoffer Arnesen [verfasserIn]

Birna Thorisdottir [verfasserIn]

Christel Lamberg-Allardt [verfasserIn]

Fredrik Söderlund [verfasserIn]

Linnea Bärebring [verfasserIn]

Agneta Åkesson [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

dietary fats

fatty acids

cognitive disorders

dementia

alzheimer’s disease

middle age

Übergeordnetes Werk:

In: Food & Nutrition Research - Swedish Nutrition Foundation, 2008, 66(2022), Seite 13

Übergeordnetes Werk:

volume:66 ; year:2022 ; pages:13

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.29219/fnr.v66.8629

Katalog-ID:

DOAJ039429687

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!