Pengaruh Karaginan dari Rumput Laut Merah (Eucheuma cottonii) Asal Provinsi Aceh sebagai Edible Coating terhadap Ketahanan Buah

The coating substance on tomato, apple, and kiwi from carrageenan of Eucheuma cottonii that originated from Aceh was made with additional PEG (polyethylene glycol) plasticizer to increase the fruit shelf life. Carrageenan of Eucheuma cottonii was extracted using 14% alkaline solution (KOH) and preci...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Reni Silvia Nasution [verfasserIn]

Husnawati Yahya [verfasserIn]

Muhammad Ridwan Harahap [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch ; Indonesisch

Erschienen:

2019

Schlagwörter:

coating subtance, edible coating, carrageenan, e. cottonii, red seaweed

Übergeordnetes Werk:

In: Al-Kimia - Faculty of Science and Technology Alauddin State Islamic University of Makassar, 2017, 7(2019), 2, Seite 100-112

Übergeordnetes Werk:

volume:7 ; year:2019 ; number:2 ; pages:100-112

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.24252/al-kimia.v7i2.6385

Katalog-ID:

DOAJ040077713

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!