Cluster Thinning and Vineyard Site Modulate the Metabolomic Profile of Ribolla Gialla Base and Sparkling Wines

Depending on the vineyard location, cluster thinning (CT) may represent an effective tool to obtain the desired grape composition and wine quality. The effect of 20% cluster thinning on Ribolla Gialla (<i<Vitis vinifera</i< L.) sparkling wine aroma, lipid compounds, and aromatic amino ac...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Domen Škrab [verfasserIn]

Paolo Sivilotti [verfasserIn]

Piergiorgio Comuzzo [verfasserIn]

Sabrina Voce [verfasserIn]

Francesco Degano [verfasserIn]

Silvia Carlin [verfasserIn]

Panagiotis Arapitsas [verfasserIn]

Domenico Masuero [verfasserIn]

Urška Vrhovšek [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2021

Schlagwörter:

Ribolla Gialla

sparkling wine

cluster thinning

vineyard site

volatile organic compounds

lipids

Übergeordnetes Werk:

In: Metabolites - MDPI AG, 2012, 11(2021), 5, p 331

Übergeordnetes Werk:

volume:11 ; year:2021 ; number:5, p 331

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.3390/metabo11050331

Katalog-ID:

DOAJ057401179

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!