Safety and effectiveness of low-protein diet supplemented with ketoacids in diabetic patients with chronic kidney disease

Abstract Background The impact of the low-protein diet on nutrition in CKD diabetics is uncertain. Methods The metabolic and nutritional effects of a low-protein (0.5–0.6 g/kg/d), normal-high energy (30–35 kcal/kg/d) diet supplemented with ketoacids (LPD-KA) were prospectively evaluated in CKD patie...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Vincenzo Bellizzi [verfasserIn]

Patrizia Calella [verfasserIn]

Julia Nava Hernández [verfasserIn]

Verónica Figueroa González [verfasserIn]

Silvia Moran Lira [verfasserIn]

Serena Torraca [verfasserIn]

Rocio Urbina Arronte [verfasserIn]

Pietro Cirillo [verfasserIn]

Roberto Minutolo [verfasserIn]

Rafael A. Montúfar Cárdenas [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2018

Schlagwörter:

Low-protein diet

Ketoacids

CKD

Diabetes

Protein-energy wasting

Insulin resistance

Übergeordnetes Werk:

In: BMC Nephrology - BMC, 2003, 19(2018), 1, Seite 11

Übergeordnetes Werk:

volume:19 ; year:2018 ; number:1 ; pages:11

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.1186/s12882-018-0914-5

Katalog-ID:

DOAJ060036052

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!