Current Trends in the Utilization of Essential Oils for Polysaccharide- and Protein-Derived Food Packaging Materials

Essential oils (EOs) have received attention in the food industry for developing biopolymer-derived food packaging materials. EOs are an excellent choice to replace petroleum-derived additives in food packaging materials due to their abundance in nature, eco-friendliness, and superior antimicrobial...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Muhammad Zubair [verfasserIn]

Sohail Shahzad [verfasserIn]

Ajaz Hussain [verfasserIn]

Rehan Ali Pradhan [verfasserIn]

Muhammad Arshad [verfasserIn]

Aman Ullah [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

essential oils

renewable

antioxidant

antibacterial

proteins

polysaccharides

Übergeordnetes Werk:

In: Polymers - MDPI AG, 2011, 14(2022), 6, p 1146

Übergeordnetes Werk:

volume:14 ; year:2022 ; number:6, p 1146

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.3390/polym14061146

Katalog-ID:

DOAJ064352951

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!