Microencapsulation of Lactiplantibacillus plantarum with inulin and evaluation of survival in simulated gastrointestinal conditions and roselle juice

Abstract This study aimed to evaluate the survivability of Lactiplantibacillus plantarum 299v encapsulated in chitosan-coated calcium alginate beads with inulin as prebiotic in simulated gastrointestinal conditions and roselle juice. The concentration of calcium chloride and inulin for L. plantarum...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Shu Xian Chean [verfasserIn]

Pei Ying Hoh [verfasserIn]

Yu Hsuan How [verfasserIn]

Kar Lin Nyam [verfasserIn]

Liew Phing Pui [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch ; Spanisch ; Portugiesisch

Erschienen:

2021

Schlagwörter:

Co-extrusion

Probiotic

Storage

Prebiotic

Gastrointestinal digestion

Optimization

Übergeordnetes Werk:

In: Brazilian Journal of Food Technology - Instituto de Tecnologia de Alimentos (ITAL), 2012, 24(2021)

Übergeordnetes Werk:

volume:24 ; year:2021

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Journal toc

DOI / URN:

10.1590/1981-6723.22420

Katalog-ID:

DOAJ064969355

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