Biocatalyzed Reactions towards Functional Food Components 4-Alkylcatechols and Their Analogues

Catechols are antioxidants and radical scavengers with a broad medical potential. 4-Methylcatechol (<b<1b</b<) and 4-ethylcatechol (<b<2b</b<) (occurring in some traditional fermented and smoked foods) activate the cell defense against oxidative stress. We examined the biocat...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Ludmila Martínková [verfasserIn]

Romana Příhodová [verfasserIn]

Natalia Kulik [verfasserIn]

Helena Pelantová [verfasserIn]

Barbora Křístková [verfasserIn]

Lucie Petrásková [verfasserIn]

David Biedermann [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2020

Schlagwörter:

biocatalyzed reaction

tyrosinase

alkylphenol

alkylcatechol

functional food

homology modeling

Übergeordnetes Werk:

In: Catalysts - MDPI AG, 2012, 10(2020), 9, p 1077

Übergeordnetes Werk:

volume:10 ; year:2020 ; number:9, p 1077

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.3390/catal10091077

Katalog-ID:

DOAJ073989711

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!