An overview of chia seed (Salvia hispanica L.) bioactive peptides’ derivation and utilization as an emerging nutraceutical food

Chia (S. hispanica L.) is an annual herbaceous plant that has gained popularity for its seeds of high-quality vegetative proteins, richest contents of omega-3 polyunsaturated fatty acids (Ω-3 PUFA), soluble dietary fiber, and great gelling ability, as well as its high contents of bioactive peptides...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Roshina Rabail [verfasserIn]

Moazzam Rafiq Khan [verfasserIn]

Hafiza Mahreen Mehwish [verfasserIn]

Muhammad Shahid Riaz Rajoka [verfasserIn]

Jose Manuel Lorenzo [verfasserIn]

Marek Kieliszek [verfasserIn]

Abdur Rauf Khalid [verfasserIn]

Muhammad Asim Shabbir [verfasserIn]

Rana Muhammad Aadil [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2021

Schlagwörter:

chia hydrolysates

antioxidative

antiinflammatory

antihypertensive

chia bioactive peptides

Übergeordnetes Werk:

In: Frontiers in Bioscience-Landmark - IMR Press, 2022, 26(2021), 9, Seite 643-654

Übergeordnetes Werk:

volume:26 ; year:2021 ; number:9 ; pages:643-654

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.52586/4973

Katalog-ID:

DOAJ076813886

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!