First Comparative Evaluation of Short-Chain Fatty Acids and Vitamin-K-Dependent Proteins Levels in Mother–Newborn Pairs at Birth

Background: The interplay between vitamin K (vitK) (as carboxylation cofactor, partially produced by the gut microbiota) and short-chain fatty acids (SCFAs), the end-product of fiber fermentation in the gut, has never been assessed in mother–newborn pairs, although newborns are considered vitK defic...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Tamás Ilyés [verfasserIn]

Marius Pop [verfasserIn]

Mihai Surcel [verfasserIn]

Daria M. Pop [verfasserIn]

Răzvan Rusu [verfasserIn]

Ciprian N. Silaghi [verfasserIn]

Gabriela C. Zaharie [verfasserIn]

Alexandra M. Crăciun [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2023

Schlagwörter:

short-chain fatty acids

vitamin-K-dependent proteins

matrix Gla protein

osteocalcin

Gla-rich protein

PIVKA

Übergeordnetes Werk:

In: Life - MDPI AG, 2012, 13(2023), 3, p 847

Übergeordnetes Werk:

volume:13 ; year:2023 ; number:3, p 847

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc

DOI / URN:

10.3390/life13030847

Katalog-ID:

DOAJ087312549

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!