Quantification of the Microwave Effect in the Synthesis of 5-Hydroxymethylfurfural over Sulfonated MIL-101(Cr)

The potential benefits of microwave irradiation for fructose dehydration into 5 hydroxymethylfurfural (5-HMF) have been quantified over a sulfonated metal–organic framework (MOF), MIL 101(Cr)-SO<sub<3</sub<H. The effects of temperature (140–170 °C), batch time (5–300 min), and catalyst-t...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Noor Aljammal [verfasserIn]

Jeroen Lauwaert [verfasserIn]

Bert Biesemans [verfasserIn]

Francis Verpoort [verfasserIn]

Philippe M. Heynderickx [verfasserIn]

Joris W. Thybaut [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2023

Schlagwörter:

sugar

5-HMF

kinetics

microwave

MOFs

Übergeordnetes Werk:

In: Catalysts - MDPI AG, 2012, 13(2023), 3, p 622

Übergeordnetes Werk:

volume:13 ; year:2023 ; number:3, p 622

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Journal toc

DOI / URN:

10.3390/catal13030622

Katalog-ID:

DOAJ087410583

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