Phytochemical properties and in-vitro cytotoxicity, genotoxicity and mutagenicity assessment of ethanolic and aqueous extracts of Argyrolobium roseum (Camb.)

ABSTRACTThe current study aimed to investigate the phenolic and flavonoid contents, cytotoxicity, genotoxicity, and mutagenicity of ethanolic and aqueous extracts of A. roseum (Camb.). The MTT assay was used to determine cytotoxicity, Comet assay was used to determine genotoxicity and mutagenicity o...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Naeem Rasool [verfasserIn]

Muhammad Ovais Omer [verfasserIn]

Aqeel Javeed [verfasserIn]

Muhammad Nawaz [verfasserIn]

Muhammad Adil Rasheed [verfasserIn]

Muhammad Imran [verfasserIn]

Muzzamal Hussain [verfasserIn]

Amal Fahmy Dawood [verfasserIn]

Zarina Mushtaq [verfasserIn]

Entessar Al Jbawi [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2023

Schlagwörter:

Argyrolobium roseum (Camb.)

aqueous and ethanolic extract

cytotoxicity

genotoxicity

mutagenicity

Übergeordnetes Werk:

In: International Journal of Food Properties - Taylor & Francis Group, 2018, 26(2023), 1, Seite 1457-1469

Übergeordnetes Werk:

volume:26 ; year:2023 ; number:1 ; pages:1457-1469

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc
Journal toc

DOI / URN:

10.1080/10942912.2023.2219859

Katalog-ID:

DOAJ091911370

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!