Ultrasonic-assisted green synthesis of silver nanoparticles through cinnamon extract: biochemical, structural, and antimicrobial properties

ABSTRACTUltrasonic-assisted green synthesis of silver nanoparticles is gaining more attention owing to its benefits over conventional synthesis process. The main objective of this study was to synthesize silver nanoparticles with aqueous cinnamon extract using ultrasound-assisted extraction and thei...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Awais Ahmad [verfasserIn]

Zarina Mushtaq [verfasserIn]

Farhan Saeed [verfasserIn]

Muhammad Afzaal [verfasserIn]

Entessar Al Jbawi [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2023

Schlagwörter:

Green synthesis

sonication

silver nanoparticles

cinnamon

antimicrobial

Übergeordnetes Werk:

In: International Journal of Food Properties - Taylor & Francis Group, 2018, 26(2023), 1, Seite 1984-1994

Übergeordnetes Werk:

volume:26 ; year:2023 ; number:1 ; pages:1984-1994

Links:

Link aufrufen
Link aufrufen
Link aufrufen
Journal toc
Journal toc

DOI / URN:

10.1080/10942912.2023.2238920

Katalog-ID:

DOAJ091911516

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!