Breeding of ‘DND358’: A new soybean cultivar for processing soy protein isolate with a hypocholesterolemic effect similar to that of fenofibrate

Soy proteins have hypocholesterolemic effects (HCE). Here, we developed a soybean cultivar ‘DND358’, which is superior for processing hypocholesterolemic soy protein isolate beverage powder (DND358-SPI). ‘DND358’ carries four recessive null alleles for the α subunit of 7S globulin and the G1, G2, an...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Song, Bo [verfasserIn]

Qiu, Zhendong [verfasserIn]

Li, Mingxue [verfasserIn]

Luo, Tingting [verfasserIn]

Wu, Qi [verfasserIn]

Krishnan, Hari B. [verfasserIn]

Wu, Junjiang [verfasserIn]

Xu, Pengfei [verfasserIn]

Zhang, Shuzhen [verfasserIn]

Liu, Shanshan [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

Soybean cultivar ‘DND358’

Soy protein isolate beverage powder

Hypocholesterolemic effect

Fenofibrate

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of functional foods - Amsterdam [u.a.] : Elsevier, 2009, 90

Übergeordnetes Werk:

volume:90

DOI / URN:

10.1016/j.jff.2022.104979

Katalog-ID:

ELV007507380

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!