Improved properties of gelatin films involving transglutaminase cross-linking and ethanol dehydration: The self-assembly role of chitosan and montmorillonite

In this study, the chitosan and montmorillonite (MMT) were synergistically introduced to improve the properties of the gelatin films through self-assembly. The preparation of gelatin films (G), gelatin + MMT composite films (G + MMT), gelatin-chitosan bilayer films (G-CS), and gelatin + MMT-chitosan...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Dai, Hongjie [verfasserIn]

Peng, Lin [verfasserIn]

Wang, Hongxia [verfasserIn]

Feng, Xin [verfasserIn]

Ma, Liang [verfasserIn]

Chen, Hai [verfasserIn]

Yu, Yong [verfasserIn]

Zhu, Hankun [verfasserIn]

Zhang, Yuhao [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

Gelatin

Chitosan

Montmorillonite

Film

Self-assembly

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Food hydrocolloids - Amsterdam : Elsevier, 1986, 132

Übergeordnetes Werk:

volume:132

DOI / URN:

10.1016/j.foodhyd.2022.107870

Katalog-ID:

ELV008150265

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!