Phenylpropenoid content in high-altitude cultivated

The phenylpropenoid glycosides rosavin, rosarin, rosin summarised as ‘total rosavins’ are quality indicators of Rhodiola rosea L. Here we report the systematic quantification of these glycosides and the aglycon cinnamyl alcohol in various provenances cultivated homogenously at 1580m altitude.

Gespeichert in:
Autor*in:

Peschel, Wieland [verfasserIn]

Kump, Alfred [verfasserIn]

Zomborszki, Zoltán Péter [verfasserIn]

Pfosser, Martin [verfasserIn]

Kainz, Wolfgang [verfasserIn]

Csupor, Dezső [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2017

Schlagwörter:

Cultivation

Standardisation

Rosavin

Cinnamyl alcohol

Phenylpropenoids

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Industrial crops and products - New York, NY [u.a.] : Elsevier, 1992, 111, Seite 446-456

Übergeordnetes Werk:

volume:111 ; pages:446-456

DOI / URN:

10.1016/j.indcrop.2017.10.007

Katalog-ID:

ELV041362799

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