Consumption of glucose syrup enhances glucose tolerance in mice

There is debate about the metabolic impact of sugar-sweetened beverages. Here, we tested the hypothesis that ad lib consumption of glucose (Gluc) or high-fructose (HiFruc) syrups improves glucose tolerance in mice. We provided C57BL/6 mice with a control (chow and water) or experimental (chow, water...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Glendinning, John I. [verfasserIn]

Williams, Niki [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

Sugar consumption

Glucose tolerance

Insulin tolerance

Cephalic-phase insulin release

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Physiology & behavior - Amsterdam [u.a.] : Elsevier Science, 1976, 256

Übergeordnetes Werk:

volume:256

DOI / URN:

10.1016/j.physbeh.2022.113954

Katalog-ID:

ELV059065362

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!