Analysis of bioactive substances and essential elements of mycelia and fruiting bodies of Hericium spp

The study aimed to compare the content of biologically active substances (lovastatin, ergothioneine, tryptophan and its derivatives), bioelements (Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, Zn), and glucans content between the fruiting bodies (from two flushes) and mycelia of Hericium erinaceus, Hericium americanum...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Lazur, Jan [verfasserIn]

Kała, Katarzyna [verfasserIn]

Krakowska, Agata [verfasserIn]

Sułkowska-Ziaja, Katarzyna [verfasserIn]

Szewczyk, Agnieszka [verfasserIn]

Piotrowska, Joanna [verfasserIn]

Rospond, Bartłomiej [verfasserIn]

Fidurski, Maciej [verfasserIn]

Marzec, Krystian [verfasserIn]

Muszyńska, Bożena [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2024

Schlagwörter:

Fruiting bodies

Mycelial cultures

Bioactive compounds

Lovastatin

Ergothioneine

Glucans

Bioelements

Pro-health activity

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of food composition and analysis - Orlando, Fla. : Academic Press, 1987, 127

Übergeordnetes Werk:

volume:127

DOI / URN:

10.1016/j.jfca.2024.105981

Katalog-ID:

ELV066869498

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!