Green nanosensor for precise detection of formaldehyde in fruits and vegetables extract

Present study reports fabrication of a low cost and eco-friendly formaldehyde nanosensor based on green magnetite nanoparticles synthesized using Mango (Mangifera indica L.) tree leaves extract. The formaldehyde is found in air, water and food. When inhaled or consumed formaldehyde has carcinogenic...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Kundu, Monika [verfasserIn]

Krishnan, Prameela [verfasserIn]

Prasad, Shiv [verfasserIn]

Chawla, Gautam [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2024

Schlagwörter:

Green nanosensor

Iron oxide nanoparticles

Fruits and vegetables extract

Colorimetric sensor

Limit of detection

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Food chemistry - New York, NY [u.a.] : Elsevier, 1976, 443

Übergeordnetes Werk:

volume:443

DOI / URN:

10.1016/j.foodchem.2024.138520

Katalog-ID:

ELV067165931

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!