Influence of drying method on steviol glycosides and antioxidants in Stevia rebaudiana leaves

The application of different drying conditions (hot air drying at 100 °C and 180 °C, freeze drying and shade drying) on steviol glycosides (stevioside, dulcoside A, rebaudioside A and rebaudioside C) and antioxidants in Stevia leaves was evaluated. Stevioside, the major glycoside found in fresh leav...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Periche, Angela [verfasserIn]

Castelló, María Luisa

Heredia, Ana

Escriche, Isabel

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2015

Rechteinformationen:

Nutzungsrecht: Copyright © 2014 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Schlagwörter:

Plant Leaves - chemistry

Sweetening Agents - analysis

Food Handling - methods

Stevia - chemistry

Antioxidants - analysis

Diterpenes, Kaurane - analysis

Glycosides - analysis

Plant Extracts - analysis

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Food chemistry - Amsterdam [u.a.] : Elsevier, 1976, 172(2015), Seite 1-6

Übergeordnetes Werk:

volume:172 ; year:2015 ; pages:1-6

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DOI / URN:

10.1016/j.foodchem.2014.09.029

Katalog-ID:

OLC1965053742

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