Heterologous production and characterization of a chlorogenic acid esterase from Ustilago maydis with a potential use in baking

Ustilago maydis, an edible mushroom growing on maize (Zea mays), is consumed as the food delicacy huitlacoche in Mexico. A chlorogenic acid esterase from this basidiomycete was expressed in good yields cultivating the heterologous host Pichia pastoris on the 5L bioreactor scale (reUmChlE; 45.9UL(-1)...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Nieter, Annabel [verfasserIn]

Kelle, Sebastian

Takenberg, Meike

Linke, Diana

Bunzel, Mirko

Popper, Lutz

Berger, Ralf G

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2016

Rechteinformationen:

Nutzungsrecht: © Elsevier Ltd

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Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Food chemistry - Amsterdam [u.a.] : Elsevier, 1976, 209(2016), Seite 1-9

Übergeordnetes Werk:

volume:209 ; year:2016 ; pages:1-9

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DOI / URN:

10.1016/j.foodchem.2016.03.106

Katalog-ID:

OLC1981613234

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