Quality, antioxidant activity and composition of Indian black teas

Abstract A comparative study was undertaken to determine the difference in quality, antioxidant activity, and mineral content of northern and southern Indian tea varieties. The results showed that the antioxidant activity, theaflavin and thearubigin content, color particle size and total soluble sol...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Khanum, Hafeeza [verfasserIn]

Faiza, Sheema

Sulochanamma, G.

Borse, B. B.

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2017

Schlagwörter:

Total polyphenols

Theaflavins

Thearubigins

Antioxidant activity

Caffeine

Mineral content

Anmerkung:

© Association of Food Scientists & Technologists (India) 2017

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of food science and technology - Springer India, 1964, 54(2017), 5 vom: 10. März, Seite 1266-1272

Übergeordnetes Werk:

volume:54 ; year:2017 ; number:5 ; day:10 ; month:03 ; pages:1266-1272

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s13197-017-2506-y

Katalog-ID:

OLC2028424559

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