A convenient tool for studying the stability of proteins and nucleic acids

Abstract The aim of this work is to discuss the thermodynamic properties, obtained by differential scanning calorimetry (DSC), of the thermal transition of proteins and nucleic acids and to analyze these data using statistical thermodynamic relations. The denaturation of the ordered, specific struct...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Giancola, Concetta [verfasserIn]

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2007

Schlagwörter:

DNA stability

DSC

protein stability

Anmerkung:

© Springer Science+Business Media, LLC. 2007

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of thermal analysis and calorimetry - Springer Netherlands, 1998, 91(2007), 1 vom: 01. Okt., Seite 79-85

Übergeordnetes Werk:

volume:91 ; year:2007 ; number:1 ; day:01 ; month:10 ; pages:79-85

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s10973-007-8436-6

Katalog-ID:

OLC2049788495

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