Permeabilization of Microbacterium oxylans shifts the conversion of puerarin from puerarin-7-O-glucoside to puerarin-7-O-fructoside

Abstract The main product of the conversion of puerarin by unpermeabilized cells of bacterium Microbacterium oxydans CGMCC 1788 was puerarin-7-O-glucoside (241 ± 31.9 µM). Permeabilization with 40% ethanol could not increase conversion yield, whereas it resulted in change of main product; a previous...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Yu, Cigang [verfasserIn]

Xu, Haidong

Huang, Guodong

Chen, Ting

Liu, Guiyou

Chai, Nan

Ji, Yin

Wang, Siyuan

Dai, Yijun

Yuan, Sheng

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2009

Schlagwörter:

Puerarin

Puerarin-7-

-glucoside

-fructoside

Conversion

Permeabilization

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2009

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Applied microbiology and biotechnology - Springer-Verlag, 1984, 86(2009), 3 vom: 27. Nov., Seite 863-870

Übergeordnetes Werk:

volume:86 ; year:2009 ; number:3 ; day:27 ; month:11 ; pages:863-870

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00253-009-2341-9

Katalog-ID:

OLC2050727542

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