Characterization of critical gel state of polyamides by viscoelastic, thermal, and IR measurements

Abstract We examined the liquid-solid transition for polyamides (PA) 6, 66, and 610 by the Chambon-Winter method under cooling. The polyamides exhibited the transition via the critical gel, for which the critical exponent and the stiffness were consistent with those reported under the isothermal mea...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Hirayama, Takaya [verfasserIn]

Uneyama, Takashi

Masubuchi, Yuichi

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2019

Schlagwörter:

Viscoelasticity

Gelation

Rheology

Semi-crystalline polymers

Anmerkung:

© Springer-Verlag GmbH Germany, part of Springer Nature 2019

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Rheologica acta - Springer Berlin Heidelberg, 1961, 58(2019), 5 vom: 22. März, Seite 281-290

Übergeordnetes Werk:

volume:58 ; year:2019 ; number:5 ; day:22 ; month:03 ; pages:281-290

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00397-019-01136-0

Katalog-ID:

OLC2056019884

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