Pre-treatment of peanut kernels for effective skin removal

Summary A new method for the removal of skins from peanut kernels by water-treatment, drying, and blanching in a standard split-nut blancher has been developed on a pilot-plant scale. Optimum conditions for approximately 98% skin removal from U. S. No. 1 shelled Spanish peanuts by this method are wa...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Pominski, J. [verfasserIn]

D'Aquin, E. L.

Molaison, L. J.

McCourtney, E. J.

Vix, H. L. E.

Format:

Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

1952

Schlagwörter:

Carotene

Pyrogallol

Optimum Moisture Content

Peanut Meal

Peanut Kernel

Anmerkung:

© The American Oil Chemists' Society 1952

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of the American Oil Chemists Society - Springer-Verlag, 1947, 29(1952), 2 vom: Feb., Seite 48-51

Übergeordnetes Werk:

volume:29 ; year:1952 ; number:2 ; month:02 ; pages:48-51

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/BF02631504

Katalog-ID:

OLC2067981153

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!