Sandwich compression of wood: effects of preheating time and moisture distribution on the formation of compressed layer(s)

Abstract Wood sandwich compression technology can on the one hand effectively improve the physical and mechanical properties of low-density fast-growing wood, on the other hand it saves at least 25 vol% of raw materials (compared to the traditional wood compression technology) by controlling the pos...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Gao, Zhiqiang [verfasserIn]

Huang, Rongfeng

Chang, Jianmin

Li, Ren

Wu, Yanmei

Wang, Yanwei

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2018

Anmerkung:

© Springer-Verlag GmbH Germany, part of Springer Nature 2018

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: European journal of wood and wood products - Berlin : Springer, 2009, 77(2018), 2 vom: 11. Dez., Seite 219-227

Übergeordnetes Werk:

volume:77 ; year:2018 ; number:2 ; day:11 ; month:12 ; pages:219-227

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00107-018-1377-x

Katalog-ID:

SPR000703710

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