Low-energy diets differing in fibre, red meat and coffee intake equally improve insulin sensitivity in type 2 diabetes: a randomised feasibility trial

Aims/hypothesis Epidemiological studies have found that a diet high in fibre and coffee, but low in red meat, reduces the risk for type 2 diabetes. We tested the hypothesis that these nutritional modifications differentially improve whole-body insulin sensitivity (primary outcome) and secretion. Met...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Nowotny, Bettina [verfasserIn]

Zahiragic, Lejla

Bierwagen, Alessandra

Kabisch, Stefan

Groener, Jan B.

Nowotny, Peter J.

Fleitmann, Ann Kristin

Herder, Christian

Pacini, Giovanni

Erlund, Iris

Landberg, Rikard

Haering, Hans-Ulrich

Pfeiffer, Andreas F. H.

Nawroth, Peter P.

Roden, Michael

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2014

Schlagwörter:

Diet

Inflammation

Insulin sensitivity

Type 2 diabetes

Weight loss

Anmerkung:

© Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2014

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Diabetologia - Berlin : Springer, 1965, 58(2014), 2 vom: 26. Nov., Seite 255-264

Übergeordnetes Werk:

volume:58 ; year:2014 ; number:2 ; day:26 ; month:11 ; pages:255-264

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00125-014-3457-8

Katalog-ID:

SPR001001914

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!