Methylxanthines are the psycho-pharmacologically active constituents of chocolate

Rationale Liking, cravings and addiction for chocolate (“chocoholism”) are often explained through the presence of pharmacologically active compounds. However, mere “presence” does not guarantee psycho-activity. Objectives Two double-blind, placebo-controlled studies measured the effects on cognitiv...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Smit, Hendrik J. [verfasserIn]

Gaffan, Elizabeth A.

Rogers, Peter J.

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2004

Schlagwörter:

Chocolate

Cocoa

Caffeine

Theobromine

Mood

Performance

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2004

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Psychopharmacology - Berlin : Springer, 1959, 176(2004), 3-4 vom: 05. Mai, Seite 412-419

Übergeordnetes Werk:

volume:176 ; year:2004 ; number:3-4 ; day:05 ; month:05 ; pages:412-419

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00213-004-1898-3

Katalog-ID:

SPR001992449

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!