Multivariate optimisation of the microwave-assisted extraction of oleuropein and related biophenols from olive leaves

Abstract Microwave assistance is proposed for the first time in order to accelerate the extraction of biophenols from olive leaves. Under optimal working conditions, obtained using a multivariate methodology, complete extraction of the target analytes was achieved in 8 min. The extracts required no...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Japón-Luján, R. [verfasserIn]

Luque-Rodríguez, J. M.

Luque de Castro, M. D.

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2006

Schlagwörter:

Microwave-assisted extraction

Oleuropein

Biophenols

Polyphenols

OBPs

Olive leaves

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2006

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Analytical and bioanalytical chemistry - Berlin : Springer, 2002, 385(2006), 4 vom: 17. Mai, Seite 753-759

Übergeordnetes Werk:

volume:385 ; year:2006 ; number:4 ; day:17 ; month:05 ; pages:753-759

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00216-006-0419-0

Katalog-ID:

SPR00215756X

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!