Comparison of two liquid-state NMR methods for the determination of saccharides in carrot (Daucus carota L.) roots

Abstract In order to determine the saccharide content of plant tissues, we studied a new non-destructive and fast analytical method that we call “direct quantitative proton nuclear magnetic resonance spectroscopy” (d q 1H NMR): the application of quantitative proton nuclear magnetic resonance spectr...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Weberskirch, Linda [verfasserIn]

Luna, Alan

Skoglund, Sara

This, Hervé

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2010

Schlagwörter:

NMR/ESR

Foods/beverages

Natural products

Organic compounds/trace organic compounds

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2010

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Analytical and bioanalytical chemistry - Berlin : Springer, 2002, 399(2010), 1 vom: 28. Okt., Seite 483-487

Übergeordnetes Werk:

volume:399 ; year:2010 ; number:1 ; day:28 ; month:10 ; pages:483-487

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00216-010-4311-6

Katalog-ID:

SPR002195429

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