Speciation of bioaccessible (heme, ferrous and ferric) iron from school menus

Abstract A spectrophotometric method using batho-phenantroline as reagent has been optimized for iron speciation [ionic Fe(II) and Fe(III)] in the mineral soluble (bioaccessible) fraction obtained from the in vitro digestion of food dishes. The effect of the precipitant and reducing reagents, and th...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Cámara, Fernando [verfasserIn]

Amaro, Manuel Angel

Barberá, Reyes

Lagarda, María Jesús

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2005

Schlagwörter:

Iron speciation

Bioaccessibility

Meals

Dishes

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2005

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: European food research and technology - Berlin : Springer, 1999, 221(2005), 6 vom: 10. Aug., Seite 768-773

Übergeordnetes Werk:

volume:221 ; year:2005 ; number:6 ; day:10 ; month:08 ; pages:768-773

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00217-005-0008-z

Katalog-ID:

SPR002288346

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