Making natural sparkling wines with non-Saccharomyces yeasts

Abstract The usage of alternative non-Saccharomyces yeasts might provide desirable characteristics to white and red sparkling wines. In this study, second fermentation in the bottle was carried out by Saccharomyces cerevisiae as control and two non-Saccharomyces species: Saccharomycodes ludwigii and...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Ivit, Nedret Neslihan [verfasserIn]

Loira, Iris

Morata, Antonio

Benito, Santiago

Palomero, Felipe

Suárez-Lepe, Jose Antonio

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2017

Schlagwörter:

Sparkling wine

Aging on lees

Anmerkung:

© Springer-Verlag GmbH Germany, part of Springer Nature 2017

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: European food research and technology - Berlin : Springer, 1999, 244(2017), 5 vom: 30. Nov., Seite 925-935

Übergeordnetes Werk:

volume:244 ; year:2017 ; number:5 ; day:30 ; month:11 ; pages:925-935

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00217-017-3015-y

Katalog-ID:

SPR002318261

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