Pyruvate-utilizing bacteria as potential contributors to the food web in the Arabian Gulf

Abstract Water samples from the Kuwaiti coasts of the Arabian Gulf were used for counting and isolating bacteria capable of growth on low molecular weight organic compounds known to be released by picocyanobacteria. The compounds tested were potassium acetate, sodium pyruvate, fumaric acid, succinic...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Al-Sarawi, H. A. [verfasserIn]

Mahmoud, H. M.

Radwan, S. S.

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2008

Schlagwörter:

Biochemical Oxygen Demand

Synechococcus

Sodium Pyruvate

Dissolve Organic Matter

Pyruvic Acid

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2008

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Marine biology - Berlin : Springer, 1967, 154(2008), 2 vom: 05. März, Seite 373-381

Übergeordnetes Werk:

volume:154 ; year:2008 ; number:2 ; day:05 ; month:03 ; pages:373-381

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00227-008-0937-8

Katalog-ID:

SPR002533030

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!