Comparison of quasi-steady-state and unsteady-state formulations in a freeze dryer modeling

Abstract An unsteady-state model is developed for primary and secondary stages of freeze drying process of skim milk. The results are compared with those obtained from a quasi-steady-state (QSS) formulation. The QSS formulation is not valid where the applied heat load is high. The applied heat load...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Adhami, Shekoufe [verfasserIn]

Rahimi, Amir

Hatamipour, Mohammad S.

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2014

Schlagwörter:

Radiation Heat Transfer

Interface Temperature

Freeze Dryer

Freeze Layer

Sublimation Rate

Anmerkung:

© Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2014

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Heat and mass transfer - Berlin : Springer, 1968, 50(2014), 9 vom: 30. März, Seite 1291-1300

Übergeordnetes Werk:

volume:50 ; year:2014 ; number:9 ; day:30 ; month:03 ; pages:1291-1300

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00231-014-1337-x

Katalog-ID:

SPR002632101

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!