Metabolic engineering for improved fermentation of pentoses by yeasts

Abstract The fermentation of xylose is essential for the bioconversion of lignocellulose to fuels and chemicals, but wild-type strains of Saccharomyces cerevisiae do not metabolize xylose, so researchers have engineered xylose metabolism in this yeast. Glucose transporters mediate xylose uptake, but...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Jeffries, T. W. [verfasserIn]

Jin, Y.-S.

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2003

Schlagwörter:

Xylose

Ethanol Production

Xylitol

Ethanol Yield

Xylitol Production

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2004

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Applied microbiology and biotechnology - Berlin : Springer, 1975, 63(2003), 5 vom: 01. Nov., Seite 495-509

Übergeordnetes Werk:

volume:63 ; year:2003 ; number:5 ; day:01 ; month:11 ; pages:495-509

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00253-003-1450-0

Katalog-ID:

SPR002933098

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