Bacterial tannases: classification and biochemical properties

Abstract Tannin acyl hydrolases, also known as tannases, are a group of enzymes critical for the transformation of tannins. The study of these enzymes, which initially evolved in different organisms to detoxify and/or use these plant metabolites, has nowadays become relevant in microbial enzymology...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

de las Rivas, Blanca [verfasserIn]

Rodríguez, Héctor

Anguita, Juan

Muñoz, Rosario

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2018

Schlagwörter:

Tannase

Feruloyl esterase

Esterase

Hydrolyzable tannins

Gallic acid

Anmerkung:

© Springer-Verlag GmbH Germany, part of Springer Nature 2018

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Applied microbiology and biotechnology - Berlin : Springer, 1975, 103(2018), 2 vom: 20. Nov., Seite 603-623

Übergeordnetes Werk:

volume:103 ; year:2018 ; number:2 ; day:20 ; month:11 ; pages:603-623

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00253-018-9519-y

Katalog-ID:

SPR003036979

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