Do anthocyanins and anthocyanidins, cancer chemopreventive pigments in the diet, merit development as potential drugs?

Abstract Anthocyanins, plant pigments in fruits and berries, have been shown to delay cancer development in rodent models of carcinogenesis, especially those of the colorectal tract. Anthocyanins and anthocyanidins, their aglycons, especially cyanidin and delphinidin, have been subjected to extensiv...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Thomasset, Sarah [verfasserIn]

Teller, Nicole

Cai, Hong

Marko, Doris

Berry, David P.

Steward, William P.

Gescher, Andreas J.

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2009

Schlagwörter:

Cancer chemoprevention

Anthocyanins

Drug development

Anmerkung:

© Springer-Verlag 2009

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Cancer chemotherapy and pharmacology - Berlin : Springer, 1978, 64(2009), 1 vom: 18. März, Seite 201-211

Übergeordnetes Werk:

volume:64 ; year:2009 ; number:1 ; day:18 ; month:03 ; pages:201-211

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00280-009-0976-y

Katalog-ID:

SPR003592499

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