Mitochondrial activity, hemocyte parameters and lipid composition modulation by dietary conditioning in the Pacific oyster Crassostrea gigas

Abstract Several parameters can affect membrane lipid composition in bivalves, including diet. Although two fatty acids (FA) 22:6n-3 and 20:5n-3 are essential membrane components, they are sparingly synthesized by bivalves and must be obtained from their diet. Here, effects of dietary modifications...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Dudognon, Tony [verfasserIn]

Lambert, Christophe

Quere, Claudie

Auffret, Michel

Soudant, Philippe

Kraffe, Edouard

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2014

Schlagwörter:

Mitochondria

Hemocytes

Phospholipids

Diet

Anmerkung:

© Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2014

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of comparative physiology - Berlin : Springer, 1984, 184(2014), 3 vom: 18. Jan., Seite 303-317

Übergeordnetes Werk:

volume:184 ; year:2014 ; number:3 ; day:18 ; month:01 ; pages:303-317

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00360-013-0800-1

Katalog-ID:

SPR004490304

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