The effect of consuming Palmaria palmata-enriched bread on inflammatory markers, antioxidant status, lipid profile and thyroid function in a randomised placebo-controlled intervention trial in healthy adults

Purpose Palmaria palmata (P. Palmata) is reported to contain anti-inflammatory and antioxidant compounds albeit no study has investigated these effects in humans. Methods A randomised parallel placebo-controlled human intervention study was carried out to investigate the effect of consuming P. Palma...
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O’Doherty, John V. [verfasserIn]

McSorley, Emeir M. [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2015

Schlagwörter:

Seaweed

Human intervention

Inflammation

Lipid

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Zeitschrift für Ernährungswissenschaft - Darmstadt : Steinkopff, 1960, 55(2015), 5 vom: 08. Aug., Seite 1951-1962

Übergeordnetes Werk:

volume:55 ; year:2015 ; number:5 ; day:08 ; month:08 ; pages:1951-1962

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DOI / URN:

10.1007/s00394-015-1011-1

Katalog-ID:

SPR004872819

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