Shear localisation in stirred yoghurt

Abstract The shear flow behaviour of stirred yoghurt in the cone-and-plate and cylindrical Couette geometries was studied using diffusing wave spectroscopy (DWS) and nuclear magnetic resonance (NMR) velocimetry. Differences between the transmission and backscattering DWS correlations suggest the for...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Raudsepp, Allan [verfasserIn]

Feindel, Kirk W. [verfasserIn]

Hemar, Yacine [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2010

Schlagwörter:

Shear localisation

Shear banding

Yoghurt

DWS

NMR velocimetry

Slip

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Rheologica acta - Berlin : Springer, 1958, 49(2010), 4 vom: 17. Feb., Seite 371-379

Übergeordnetes Werk:

volume:49 ; year:2010 ; number:4 ; day:17 ; month:02 ; pages:371-379

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00397-010-0438-9

Katalog-ID:

SPR005049822

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!