Arbuscular mycorrhizal fungal inoculation and soil zinc fertilisation affect the productivity and the bioavailability of zinc and iron in durum wheat

Abstract There is a growing recognition of the role of arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) in food security, specifically the potential for AMF to enhance the yield and mineral nutrition—including phosphorus, zinc (Zn), and iron (Fe)—of food crops. However, the bioavailability of Zn and Fe for humans...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Tran, Binh T. T. [verfasserIn]

Cavagnaro, Timothy R. [verfasserIn]

Watts-Williams, Stephanie J. [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2019

Schlagwörter:

Biofortification

Plant nutrition

Micronutrient bioavailability

Phytic acid

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Mycorrhiza - Berlin : Springer, 1991, 29(2019), 5 vom: 27. Aug., Seite 445-457

Übergeordnetes Werk:

volume:29 ; year:2019 ; number:5 ; day:27 ; month:08 ; pages:445-457

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00572-019-00911-4

Katalog-ID:

SPR007088108

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!