The modeling of ethanol production by Kluyveromyces marxianus using whey as substrate in continuous A-Stat bioreactors

Abstract We investigated the kinetics of whey bioconversion into ethanol by Kluyveromyces marxianus in continuous bioreactors using the “accelerostat technique” (A-stat). Cultivations using free and Ca-alginate immobilized cells were evaluated using two different acceleration rates (a). The kinetic...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Gabardo, Sabrina [verfasserIn]

Pereira, Gabriela Feix [verfasserIn]

Rech, Rosane [verfasserIn]

Ayub, Marco Antônio Záchia [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2015

Schlagwörter:

Bioprocess modeling

Ethanol

Continuous fermentation

A-stat control

Whey

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of industrial microbiology and biotechnology - Berlin : Springer, 1986, 42(2015), 9 vom: 02. Aug., Seite 1243-1253

Übergeordnetes Werk:

volume:42 ; year:2015 ; number:9 ; day:02 ; month:08 ; pages:1243-1253

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s10295-015-1661-2

Katalog-ID:

SPR009380078

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