Development of a Chromatographic Fingerprint of Tobacco Flavor by Use of GC and GC-MS

Abstract A new chromatographic fingerprinting method has been established for quality control of tobacco flavor. Three different extraction techniques, simultaneous distillation extraction (SDE), liquid–liquid extraction, and solid-phase microextraction were evaluated for isolation of the components...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Zhu, Xiaolan [verfasserIn]

Gao, Yun [verfasserIn]

Chen, Zhiyan [verfasserIn]

Su, Qingde [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2009

Schlagwörter:

Gas chromatography

Mass spectrometry

Chromatographic fingerprint

Tobacco flavor

Quality control

Similarity analysis

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Chromatographia - Wiesbaden : Vieweg, 1968, 69(2009), 7-8 vom: 05. Feb., Seite 735-742

Übergeordnetes Werk:

volume:69 ; year:2009 ; number:7-8 ; day:05 ; month:02 ; pages:735-742

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1365/s10337-009-0968-4

Katalog-ID:

SPR00954304X

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!