Thermal evaluation of cashew nutshell liquid as new bioadditives for poly(methyl methacrylate)

Abstract In this study, the thermal-oxidative stability of poly(methyl methacrylate), PMMA, 1 % additivated with replenishable phenolic lipids is evaluated by thermogravimetric (TG/DTG) analyses and differential scanning calorimetry (DSC) analyses. Since technical cashew nutshell liquid (CNSL), a by...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Lomonaco, Diego [verfasserIn]

Maia, Francisco Jonas Nogueira [verfasserIn]

Mazzetto, Selma Elaine [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2012

Schlagwörter:

Poly(methyl methacrylate)

CNSL

Cardanol

Cardol

Antioxidant

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Journal of thermal analysis and calorimetry - Dordrecht [u.a.] : Springer Science + Business Media B.V., 1969, 111(2012), 1 vom: 28. März, Seite 619-626

Übergeordnetes Werk:

volume:111 ; year:2012 ; number:1 ; day:28 ; month:03 ; pages:619-626

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s10973-012-2383-6

Katalog-ID:

SPR015413802

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