Polyfluoroalkyl phosphate esters and perfluoroalkyl carboxylic acids in target food samples and packaging—method development and screening

Abstract Polyfluoroalkyl phosphate mono-, di-, and tri-esters (mono-, di-, and triPAPs) are used to water- and grease-proof food packaging materials, and these chemicals are known precursors to perfluoroalkyl carboxylic acids (PFCAs). Existing analytical methods for PAPs lack sample clean-up steps i...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Gebbink, Wouter A. [verfasserIn]

Ullah, Shahid [verfasserIn]

Sandblom, Oskar [verfasserIn]

Berger, Urs [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2013

Schlagwörter:

Polyfluoroalkyl phosphate esters (PAPs)

diPAPs

Method development

UPLC/MS/MS

Food

Packaging material

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Environmental science and pollution research - Berlin : Springer, 1994, 20(2013), 11 vom: 15. März, Seite 7949-7958

Übergeordnetes Werk:

volume:20 ; year:2013 ; number:11 ; day:15 ; month:03 ; pages:7949-7958

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s11356-013-1596-y

Katalog-ID:

SPR018910483

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