Cross-Sectional Associations of Food Consumption with Plasma Fatty Acid Composition and Estimated Desaturase Activities in Finnish Children

Abstract Plasma fatty acid (FA) composition is known to be an indicator of dietary fat quality, but the associations of other dietary factors with plasma FA composition remain unknown in children. We investigated the cross-sectional associations of food consumption with the proportions of FA and est...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Venäläinen, Taisa [verfasserIn]

Schwab, Ursula [verfasserIn]

Ågren, Jyrki [verfasserIn]

de Mello, Vanessa [verfasserIn]

Lindi, Virpi [verfasserIn]

Eloranta, Aino-Maija [verfasserIn]

Kiiskinen, Sanna [verfasserIn]

Laaksonen, David [verfasserIn]

Lakka, Timo A. [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2014

Schlagwörter:

Diet

Fatty acid composition

Cholesteryl ester

Phospholipid

Stearoyl-CoA-desaturase

∆6-Desaturase

∆5-Desaturase

Children

The PANIC study

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Lipids - Hoboken, NJ : Wiley, 1966, 49(2014), 5 vom: 25. März, Seite 467-479

Übergeordnetes Werk:

volume:49 ; year:2014 ; number:5 ; day:25 ; month:03 ; pages:467-479

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s11745-014-3894-7

Katalog-ID:

SPR022181725

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!