Antioxidant Effects of Berry Phenolics Incorporated in Oil-in-Water Emulsions with Continuous Phase β-Lactoglobulin

Abstract The purpose of this study was to evaluate the effects of berry phenolics, in this case, black currant (Ribes nigrum) anthocyanins and raspberry (Rubus idaeus) ellagitannins, in the presence of continuous phase β-lactoglobulin (β-Lg), on the oxidative stability of Brij 35-stabilized corn oil...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Salminen, Hanna [verfasserIn]

Heinonen, Marina [verfasserIn]

Decker, Eric A. [verfasserIn]

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2009

Schlagwörter:

Lipid oxidation

Protein oxidation

Antioxidants

Berries

Food emulsions

β-Lactoglobulin

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: The journal of the American Oil Chemists' Society - Hoboken : Wiley, 1947, 87(2009), 4 vom: 19. Nov., Seite 419-428

Übergeordnetes Werk:

volume:87 ; year:2009 ; number:4 ; day:19 ; month:11 ; pages:419-428

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s11746-009-1506-0

Katalog-ID:

SPR022210075

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!